GODA EXEMPEL
Trygghetsvandringar i Skäggetorp

LF Östgöta, Fastighetsägarföreningen i Skäggetorp och Linköpingsandan

Ett exempel inom:

Trygghetsvandringar i Skäggetorp

Ett samarbete mellan näringslivet och ideella krafter

Under sommaren 2016 genomfördes ett samarbete i Skäggetorp i Linköping mellan Länsförsäkringar Östgöta, fastighetsägarföreningen i Skäggetorp med Stångåstaden i spetsen och Linköpingsandan.

Syftet med samarbetet var att få fler människor i rörelse på särskilda platser och längs vissa stråk kl. 22-02, för att skapa en ökad känsla av trygghet för de som t ex kommer hem med nattbussen eller av annan anledning befinner sig ute. De har då möjlighet att ta sig hem via dessa stråk istället för att ta andra vägar. Vi vet av erfarenhet att kvällar och nätter är en tid som ofta upplevs mer otrygg och därför är denna typ av aktiviteter alltid intressant.

Utgångspunkten blev ett tält som ställdes upp utanför centrumhusen i Skäggetorp. Vid varje tillfälle fanns ansvariga från Linköpingsandan på plats vid tälten för att organisera och delta i promenaderna. Både erfarna nattvandrare och de som aldrig gått tidigare var välkomna att delta.

Under juni, juli och augusti genomfördes nattvandringar i Skäggetorp varje fredag och lördag och vi fick återkoppling från många om att det bidrog till att de kände sig tryggare.

Kontaktperson: Tommy Eklöf, Länsförsäkringar Östgöta