Gränslös frukost

Östsvenska handelskammaren

Ett exempel inom:

Gränslös frukost

Möteskoncept för att visa dold kompetens på arbetsmarknaden

Söker du ny kompetens? Hittar du inte det du söker? Har du letat på rätt ställen? Låt oss visa lite av den dolda kompetensen på den östgötska och sörmländska arbetsmarknaden! Gränslös frukost är Handelskammarens möteskoncept för att ge företagen i vår region bättre förutsättningar att hitta rätt framtida kompetens när de ökar sin sökbara krets av personer som kan vara intressanta att anställa. Samtidigt bidrar det till fler kontaktytor för personer med utländsk bakgrund som söker jobb, egen försörjning och tillhörighet till Sverige. Ett integrationsinitiativ, helt enkelt!

Utöver den sociala handlingen att dela en måltid river vi ner barriärer, fördomar och stereotypa föreställningar om hur företagare respektive nyanlända/asylsökande fungerar och resonerar. Genom konkreta matchningsförsök bidrar frukosten inte bara till ett samhälle där vi blir individer med varandra, utan även till att fler företag hittar kompetens och människor hittar fler vägar in på den svenska arbetsmarknaden.

Websida: www.ostsvenskahandelskammaren.se

Kontaktperson: Anna Lövheim, näringspolitisk chef, tfn 011-285037

Initiativtagare: Östsvenska Handelskammaren bildades 1913 och ägs och drivs av 850 företag med 45 000 medarbetare i Östergötland, Sörmland och på Gotland. Vi är politiskt obundna, arbetar för ökad tillväxt och bidrar till våra medlemmars affärer – lokalt, regionalt och globalt.